1.4.2011

Pieniä tekoja

Toimistollamme on kuluneen viikon aikana rymsteerattu remontin tieltä ahkerasti, ja niin kuin muutoissa yleisesti, myös täältä lähti paljon käyttämätöntä/käyttökelvotonta, nurkissa ja kaappien täytteenä vuosia lojunutta tavaraa kohti kaatopaikkaa. 

Viimeiset romukopat oli tarkoitus täyttää vanhoilla mapeilla ja muulla roskalla, jotka it -vallankumous oli tehnyt tarpeettomaksi. Käsky kävi reippaalle harjoittelijalle: ”kasaa kansiot vaikka lomittain, jotta saat kaikki mahtumaan”. No kansioitahan oli vuosien saatossa kertynyt nurkkiin vähintäänkin kohtuullinen määrä, joten yksi parin kuution vetoinen roska-astia ei olisi millään riittänyt, vaikka kuinka olisi päällä pomppinut.
Mahduttamisongelman edessä heräsi pieni vihreä ajatus, jota tuki varmasti myös jostain syvältä kumpuava, latentti insinöörigeenini: Kansioista metallisisukset ulos ja kierrätykseen lomittain pakkaamisen ja kaatopaikalle kärräämisen sijaan.  

Muu toimistoväki piti reipasta harjoittelijaa vähintäänkin hulluna, ellei jopa seinähulluna, tämän ryhtyessä sormivoimin repimään arvokasta kierrätysmateriaalia pois entisajan tiedontallennushelmien sisuksista. Olisiko ollut reilu parisenkymmentä kiloa metalliromua, jotka loppujen lopuksi kärräsin jätesäkissä hartiapakettina puolen kilometrin päässä olevalle kierrätyspisteelle. Harmittamaan jäivät ne 100kiloa kansiolevyjä, jotka jouduin PVC- pitoisuuksien takia kierrätyskelvottomana kippaamaan sekaromukoppaan loppusijoitusta varten.

En tietenkään kuvitellut pelastavani maailmaa tällä pienellä tempauksella, jota jotkut saattoivat hyvinkin pitää huuhaana… Pohdinpa vain, että Jos Fonectan mukaan Suomesta löytyvät 10 035 kpl 20-100 henkeä työllistävistä yrityksistä kaikki tekisivät saman rymsteeratessaan muuten sekajätteeseen päätyville kansioilleen, niin yhteenlasketun metalliromun määrä nousisi yli 200.000 kilon. Mihin kaikkeen tämän metallin voisi käyttää paremmin, kuin heittämällä kaatopaikalle? Miettikääpä sitä! 

Pieniä tekoja yksilön näkökulmasta…

Metalliromua

Jos kierrätys -ja muut vihertävät asiat askarruttavat mieltäsi, niin klikkaa jaa... Jos ei voisi vähempää kiinnostaa - klikkaa ei.  

Kierrätysterveisin
Mvn


1 kommentti:

Tiina´s life in Mexico kirjoitti...

Jee, oma ituhippini :)

-T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...