26.11.2010

Voittajan flow

Reilun viikon kestänyt luolamiesruokavaliokokeilu jatkuu. Kaloreiden saanti on jäänyt päivittäin reilusti "normaalin" alle. Nyt siis puhutaan 2000kcal-2500kcal  3000kcal-4500kcal sijaan. Paino ei kuitenkaan ole lähtenyt ahkerasta treenaamisesta huolimatta laskuun... Tämä siis on hyvä asia :D Voimatasot ovat kohdillaan, elleivät sitten jopa nousseet viikon takaisesta. Ja siihen nousuun tässä koko ajan on pyrittykin!
Tutkimuksissa siitä, miten viljat vaikuttavat ruoansulatukseen ja ravinnon imeytymiseen, joihin noudattamani paleoruokavalio perustuu, saattaa olla hyvinkin perää. Eli viljojen aiheuttamat suolisto-ongelmat estävät ravinteita imeytymästä, jolloin suurin osa syödyistä kaloreista valuu hukkaan, sen sijaan, että ne käytettäisiin lihaksen kasvattamiseen. Onko siis turhaa rasittaa kehoa bulimiabileillä ja sen jälkeisellä laihduttamisella, kun oikealla ruokavaliolla voi hyödyntää "kaikki" syömäsi kalorit?... Lihasta ilman läskiä! Houkutteleva vaihtoehto.

Muutama asia, joiden kanssa painittu viikolla
  • Päivittäin aavistuksen normaalia väsyneempi (hiilihydraattien radikaali vähentäminen)
  • Pakko tehdä koko päiväksi omat eväät mukaan.. ja paljon!
  • Eipä juuri muuta
Päivän eväs. Munat, salde ja hetelmät jäi kuvasta.

Konsultoin tänään ruokavalioremonttiin yllyttänyttä lääkärikaveria, joka sanoi sen vievän parista kolmeen viikkoon, ennen kuin keho tottuu uuteen järjestykseen. Odotellaan siis ja samalla lisätään rasvan määrää. Tulikin vaihdettua vähärasvainen jauheliha raskaampaan vaihtoehtoon lisäenergian toivossa. Kilo päivässä pitää laihat loitolla, unohtamatta kauden kasviksia :D

Tiedä sitten, oliko se ruokavalion syytä, vai potkiko palautusjuoma vaan niin perkeleesti tänään? Treenin jälkeen kotiin tullessa oli olo, kuin uudesti syntyneellä. Mieli oli kirkas ja energiaa olisi ollut vaikka muille jaettaviksi. Vaimokin jo ihmetteli, että mikä miestä vaivaa, kun ei housuissaan meinaa pysyä. Eikä sen ihmeellisemmästä asiasta, kuin ruoanlaitosta ollut sillä hetkellä kyse :D That is what I could have called a Flow-experience!, jonka sitten tapoin nauttimalla megasokeripommin Sineberykoffin lonkeron muodossa. Ei ilmeisesti ole ihmiselle tarkoitettu tuote, vaikka se hyvälle maistuukin.

Muita ravinnoksi kelpaamattomia tuotteita, joita on tullunna nautittua...
  • HK:n pekoni (sis.neljää eri lisäainetta!)
  • Valmisleikkeleet (sis. ihan sikana lisäaineita)
  • Liemikuutiot (natriumglutamaattia.. aiheuttaa syöpää)
Pekonit vaihdoin Reinin Lihasta ostettuun, paikan päällä leikattuun possun kylkeen. Leikkeleitä en enää osta. Kuutioilla heitin vesilintua. Kuinkakohan rankasti sitä vielä tulee "hurahdettua"?

Ai tosiaan. Satunnaisilta kävijöiltä oli tullunna kommenttia ja sitä saa ihan mielellään laittaa lisääkin. Jos siis jollakulla on omia kokemuksia käsitellyistä aiheista, tai tulee kysymyksiä mieleen, niin antaa näppäimistön sauhuta vapaasti :)

MVN

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...